Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Can Tho - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Bianca & Rachel - WaarBenJij.nu Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Can Tho - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Bianca & Rachel - WaarBenJij.nu

Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Can Tho

Blijf op de hoogte en volg Bianca & Rachel

06 Juli 2015 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Lieve allemaal,

Vandaag zijn we met de bus om 8.00 uur vertrokken op weg naar de Mekong Delta, ook wel de rijstkom van Azië genoemd. We stappen in het plaatsje Cai Be op de boot en varen zo over de Mekong rivier met een logtailboot. We komen onderweg heel veel bootjes tegen waar de mensen zelf op wonen. Ook zien we aan de oevers de boten van de drijvende markten naast elkaar liggen. Omdat de markten alleen ' sochtens zijn en al heel vroeg beginnen zien we weinig mensen aan het werk. Als het goed is zien we hier morgenochtend meer van. We stoppen onderweg met de boot bij een familiebedrijfje. Ze maken hier kokossnoep, verschillende soorten wijn van slangen, bladeren voor loempia's en rijstenkoekjes. Na hier even rond gekeken te hebben hoe ze alles maken varen we weer verder. We stappen vervolgens op een een roeiboot en maken een kleine tocht door de smalle kreken.

We lunchen op een klein eilandje en varen daarna weer verder. Het water staat op sommige punten erg laag en we komen zelfs even vast te zitten met de boot. De mensen achterin moeten navoren zodat het gewicht achter minder word en de boot los komt en verder kan. Het was een leuke dag vandaag zo op het water.

Morgen nog een ochtend op het water en dan rijden we terug naar de luchthaven in Ho Chi Minh City.

Liefs Bianca & Rachel

• 07 Juli 2015 - 11:13

Dimphenjac:

Weer een mooie beleving. wat gaat de tijd toch snel he. het zit er al weer bijna op. nog veel plezier en alvast een goede terugreis.

• 07 Juli 2015 - 17:23

Desiree:

Lieve allebei. Alvast een goede terugreis naar Nederland gewenst.
    dikke kus; Desiree

Bianca & Rachel

Na vier mooie landen in Azië bezocht te hebben zullen we ook dit jaar naar Azië gaan. Aan ons Azië lijstje zal toegevoegd worden Vietnam We hebben er ontzettend veel zin in. Onze belevenissen kunnen jullie via deze website volgen. Liefs Bianca & Rachel

Actief sinds 01 Mei 2011