Phi Phi eilanden
Door: Bianca en Rachel
Blijf op de hoogte en volg Bianca & Rachel
23 Juni 2013 | Thailand, Krabi
Vandaag zijn we met een speedboot de zee op geweest. We hebben de Phi-Phi eilanden bezocht. We hebben prachtig weer en het uitzicht is adembenemend mooi. In het begin zitten we achterin de speedboot maar Rachel besluit al vrij snel naar voren te gaan omdat achter het uitzicht minder is. Al kruipend omdat het erg hard gaat komt Rachel voor op het dek aan. De boot geeft harde klappen op het water en filmen is niet mogelijk, maar wat is dit gaaf. Bianca kan niet achter blijven en ook zij gaat nadat we het eerste eilandje bezocht hebben op dek zitten. Een beetje angstig in het begin, maar al vrij snel was dit over en zat ze er ontspannen bij. En ja hoor, ineens waren er weer hoge golven en klapte onze speedboot meerdere malen omhoog. Bianca vloog omhoog en Rachel kon alleen nog maar lachen. Ze heeft er uiteindelijk een mooie souvenir aan over gehouden 1 grote blauw-paarse plek op de onderarm en op haar elleboog een kleine blauwe plek. De boot gaat zo hard dat je je voor op het dek met twee handen goed moet vast houden en je schrap moet zetten.
Het uitzicht op de zee met de rotsblokken die je zo nu en dan tegen komt is geweldig mooi. We genieten hier ook volop van. In de verte zie je de eilanden te liggen. Als eerste stoppen we bij het Bamboe eiland. Het heeft een schitterend mooi wit schelpenstrand en het water is helderblauw - groen. We nemen een duik in de zee en laten ons opdrogen op het strand terwijl we genieten van het uitzicht. Daarna varen we verder naar een soort kloof. We varen tussen de rotsen door en bekijken deze vanuit de boot. Onze tweede stop is op een eilandje waar de film de Beache is opgenomen. Van het mooi witte strand is maar weinig te zien omdat het strand vol staat met mensen. We varen daarna verder naar een plek op zee waar we kunnen snorkelen. Voor Bianca is het de eerste keer dus is het even wennen. Rachel vind even snorkelen wel leuk maar niet te lang want ze is altijd wat bang om te ver van de boot af te drijven. We hebben wel wat vissen en koraal gezien maar we hebben eigenlijk te kort gesnorkeld om alles goed te bekijken. We varen als iedereen klaar is door naar een eilandje voor de lunch. Ook lopen we hier nog even langs wat kleine winkeltjes. En dan is het helaas weer tijd om te vertrekken omdat het weer kan gaan omslaan en de zee wat wilder gaat worden. In de verte horen we al wat gerommel. We komen na zo'n 45 minuten varen droog aan wal. Het was echt een geweldige mooie dag.
S'avonds hebben we ons afscheidsetentje met heel de groep te samen. Morgen zullen we namelijk afscheid nemen van onze reisleiders Marino en Aoi. Ook van enkele reisgenoten nemen we afscheid omdat die een up-grade hebben genomen voor een ander hotel. We lopen na het eten nog even langs de winkels in Krabi en drinken nog wat met een paar reisgenoten in een bar. We hebben geprobeerd in Krabi bij een paar verslagen nog wat foto's te plaatsen maar dit is helaas niet gelukt. We blijven proberen.
Liefs Bianca en Rachel
24 Juni 2013 - 16:39
Ad:
Mooi strandje hoor en een fijne beleving zo met de boot op het water en het genieten van de onderwaterwereld. Groetjes Ad en Lies -
24 Juni 2013 - 17:22
Ester :
Hé wat gezellig z'on boottochtje en mooie foto's van het strandje en omgeving.
Groetjes van ons 4tjes Kees, Ester, Bart en Daan xxx -
24 Juni 2013 - 17:24
Cees En Ans:
Lieve meiden, wat hebben jullie toch een mooie vakantie, prachtig weer, lekker zwemmen in zee, Wat wil je nog meer. Wanneer komen jullie eigenlijk terug? Het lijkt wel dat jullie al en hele tijd weg zijn.
Nog veel genieten en tot de volgende keer.
Ans en Cees -
24 Juni 2013 - 17:35
Bianca & Rachel :
Hoi Ans en Cees, we komen vrijdag weer thuis. Nog een paar dagen dus helaas. Leuk dat jullie op ons verslag reageren. X
24 Juni 2013 - 19:45
Danielle:
Leuke verhalen weer! En de boottocht was echt top als ik het zo lees.
Jammer dat het al weer bijna erop zit?
Geniet er nog even van! -
24 Juni 2013 - 21:19
Maria:
Ziet er uit als een tropisch paradijsje:)......mooi hoor.
Geniet er nog maar goed van! -
25 Juni 2013 - 21:48
Jos:
Hey B&R, schitterend...geen andere woorden voor. Vrijdag al naar huis? Wat gaat dat snel zeg..
Maar geniet nog maar volop,
Groetjes, Marij&Jos