Pokhara - Kathmandu - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Bianca & Rachel - WaarBenJij.nu Pokhara - Kathmandu - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Bianca & Rachel - WaarBenJij.nu

Pokhara - Kathmandu

Door: Bianca en Rachel

Blijf op de hoogte en volg Bianca & Rachel

01 Juli 2014 | Nepal, Kathmandu

Lieve allemaal,

Gisterenochtend zijn we in al vroegte (7.00 uur) vertrokken met de bus op weg naar Kathmandu. We hebben onderweg een koffiestop en wat later op de middag een lunch. We lagen tot 14.45 uur best goed op schema. Dan ineens staan we stil en dit heeft ruim 1 uur geduurd. We staan stil boven op de berg omdat er gisteren onder aan de berg een ongeluk gebeurd is. De plaatselijke bevolking houdt als protest heel het verkeer tegen. Ze hopen zo er mee te bereiken dat er iets aan de wegen gedaan gaat worden.

We komen pas tegen vier uur aan bij de Swayambhunath tempel. Deze tempel staat boven aan de berg. De stupa die we hier bewonderen is zo'n 2000 jaar oud. We hebben ook een erg mooi uitzicht over de vallei. Daarna gaan we door en lopen we door Durbar Square. We kijken onze ogen uit en weten niet waar we moeten kijken zoveel is er te zien. We zien vele hindoetempeltjes en bedelaars, kooplui en marskramers. We zijn van het rustige Nepal in de drukte terecht gekomen. Toch heeft dit wel iets omdat er zoveel te zien valt. We brengen nog een bezoek aan de Levende Godin Kumari ( meisje van 9 jaar ), maar ze is niet thuis. Om 19.15 komen we aan in ons prachtige hotel wat voormalig een paleis was.

Vanmorgen vroeg om kwart voor zes worden Bianca en ik samen met nog een andere reisgenoot verwacht in de lobby van het hotel. We gaan naar het vliegveld want we willen een vlucht maken om de everest goed te kunnen zien van boven af. Eenmaal op het vliegveld aangekomen zien we dat om half zeven de eerste vlucht zal zijn. Er gaat een oefenvlucht naar boven om te kijken hoe het weer is boven en of er uitzicht is op de everest. Uiteindelijk word de tijd verzet en krijgen we te horen dat er een tweede vlucht om hoog is om te kijken naar het weer. We beginnen hem nu toch wel wat te knijpen. En helaas om kwart over zeven krijgen we te horen dat de vlucht word afgelast vanwege geen zicht hebben op de everest. We balen er echt heel erg van. Deze kans krijgen we nooit meer of we moeten nog eens terug keren naar Nepal.

We keren terug naar het hotel en bezoeken met de rest nadat we ontbeten hebben als eerste Bodnath. Dit is een van de grootste stupa's ter wereld en ook een van de belangrijkste religieuze plaats van Nepal. Een tibetaanse vrouw is getrouwd met een nepalees en zij heeft de tibetaanse invloed hier goed laten zien. De omgeving hier word ook wel little Tibet genoemd vanwege de grote hoeveelheid Tibetaanse vluchtelingen die hier hun toevlucht hebben genomen. Dit zijn met name priesters. Het is erg mooi om dit hier te zien en het straalt een aparte sfeer uit.

Daarna brengen we een bezoek aan het bedevaartsoord Pashupathinath, waar aan de oevers van de heilige Bagmati rivier de Gouden Shivatemel staat. Dit is de belangrijkste Hindoe tempel van Nepal en de plek waar de crematies plaats vinden. Wij zien van een afstand brandstapels en zien hoe de overleden personen zo gecremeerd worden. Het zicht erop is minder goed dan in India. Rondom de tempel zien we verschillende gebedsgenezers en Sadhu's lopen. De Sadhu's zijn mannen die hun gezicht hebben besmeerd met as. Het ziet er apart uit en is leuk om gezien te hebben maar het is ook wel erg gericht op de toerist. Ze vragen zelf of je een foto wil maken en willen er dan geld voor hebben.

Tenslotte bezoeken we het stadje Bhaktapur. Het word weleens de stad van de gouden tempels genoemd. Allebei vinden wij het bezoek aan dit stadje maar een half uur waard. Leuk om even door te lopen maar niet om er drie uur te verblijven. Het stikt er van de winkeltjes maar wat ze er kopen is allemaal verkleurd door de zon. Niet echt geweldig dus.

Helaas zit de vakantie in India - Nepal erop. We hebben het heel erg naar onze zin gehad. Morgen vroeg vliegen we zo rond  kwart voor negen terug. En landen we rond kwart over vijf Nederlandse tijd op schiphol.

Liefs van ons.

• 01 Juli 2014 - 18:40

Marika:

Wat gaat de tijd achteraf allemaal vlug. Goede reis terug. Jammer dat de vliegtuigvlucht niet is doorgegaan, maar jullie hebben toch heel veel dingen gezien.
    groetjes en tot ziens,

• 01 Juli 2014 - 18:41

Dimph En Jac:

hoi meiden. Helaas zit het er weer op en jammer dat jullie de everest niet hebben kunnen bewonderen met het vliegtuigje, maar wie weet komt er nog een volgende keer. Een heel goede terugreis en hopelijk tot snel.
    Xxxx

• 01 Juli 2014 - 20:43

Ad:

tja, aan al het goede komt een eind, jammer maar ik denk wel dat jullie een geweldige ervaring rijker zijn ook al is de vlucht boven de Everest gecanceld. Bedankt voor de enthousiaste verhalen en een fijne reis terug,
    groetjes Ad en Lies

• 01 Juli 2014 - 21:10

Nathalie:

Wow jullie vakantie is echt voorbij gevlogen! Heb steeds met veel plezier jullie verhalen gelezen. Goed om te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben gehad, weer heel wat ervaringen rijker! Goede terugreis! Xx

• 01 Juli 2014 - 21:29

Ester:

Wouw dat jullie morgen al weer terug vliegen wat is het snel gegaan.
    maar dat idee zullen jullie zelf vast ook hebben.
    Goede vlucht voor morgen xxxx

• 01 Juli 2014 - 21:59

Ursula:

hoi lieverds fijn dat alles naar wens is geweest. nog een veilige reis terug en tot gauw dan kunnen we nog genieten van jullie verhalen en fotos xxx