Gouden driehoek - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Bianca & Rachel - WaarBenJij.nu Gouden driehoek - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Bianca & Rachel - WaarBenJij.nu

Gouden driehoek

Door: Rachel en Bianca

Blijf op de hoogte en volg Bianca & Rachel

16 Juni 2013 | Thailand, Chiang Rai

Lieve allemaal,

Vanmorgen vertrekken we de bergen in. We bezoeken twee bergdorpjes. Het eerste bergdorpjes bestaat uit de bergstam Yao. Hier wonen voornamelijk boeren die varkens hebben. En cocosbomen en ananasbomen verbouwen. Het is rustig in het dorpje maar we konden zien dat ze ons verwachten doordat ze souveniers uitgestald hadden liggen. De bergstam hier is niet meer zoals het vroeger was en ze zijn ook steeds meer gemoderniseerd. Daarna bezoeken we het tweede bergdorpje Aka. Hier zien we al enkele huizen die gemetseld zijn.

Vervolgens rijden we naar de Mekong rivier om een boottocht op de gouden driehoek te maken. Op dit drie landen punt zien we Thailand aan de ene kant, Laos aan de andere kant en Birma voor ons. We mogen niet aan wal. De Mekong rivier is dezelfde als in Vietnam maar volgens Rachel niet zo mooi en spectaculair.

De middag brengen we door aan het zwembad. Even iets over ons reisgezelschap. We zijn in totaal met 23 personen waarvan met ons erbij tien personen uit brabant komen. We hebben een oma met kleindochter, een vader en zoon, een man alleen, en de rest zijn stellen. Het is een rustig, leuk en gevarieerd gezelschap waarin iedereen elkaar vrij laat. Maar toch missen wij ons reisgezelschap van vorig jaar wel. Onze reisleider komt uit België maar woont al 15 jaar in Thailand. Hij weet erg veel over het land te vertellen, soms erg langdradig maar hij laat weinig over zich zelf los.   Vanavond proberen we bij dit verslag en het vorige verslag foto's te plaatsen. Morgen staat ons een lange reisdag voor de boeg.

Liefs Bianca en Rachel.

• 16 Juni 2013 - 16:23

Ad:

je bedoelt dat ze mobieltjes met internet hebben lol. Een boot tocht is natuurlijk ook leuk en het zwembad blijft trekken met dat heerlijke weer. Leuk dat het goed klikt met de groep, groetjes Ad en Lies

• 16 Juni 2013 - 20:13

Ester:

Hai lievers,
    Hé jullie zijn lekker van alles aan het bekijken en aan het ondernemen het klinkt als echt vakantie vieren.
    En wat een schattige foto van dat kleintje.
    Toch fijn dat de reisleider al dar 15 jaar woont dan weet hij wel wat te vertellen.
    En een koffertje meer of minder ach, ik hoop dat deze niet te veel loos weegt.
    Hier gaat alles zijn gangetje Bart mag a.s. zaterdag voor zijn A afzwemmen, goed hé.
    Genietse dikke kussen van ons 4tjes, Kees, Ester, Bart en Daan xxxx

• 17 Juni 2013 - 17:07

Mieke:

Leuk jullie reisverslag te lezen.inderdaad een gevarieerd gezelschap. Heeft ook zijn. Charme,

Veel plezier en een goede reis morgen X

• 17 Juni 2013 - 19:25

Jos:

Hallo Bianca&Rachel,

Leuk, jullie foto's...en dan altijd de kinderen, he? Jullie zijn er altijd zo dol op de kleintjes.
    Het wordt hier in Nederland bakken morgen, zo'n 35 graden en benauwd. Zijn jullie de temperaturen al een beetje gewend daar? Nou, geniet maar van jullie vakantie en we genieten met jullie mee door jullie verhalen en foto's. Hartstikke leuk wat jullie meemaken....tot de volgende keer.

Marij&Jos...xxx