Olifantentocht
Door: Bianca en Rachel
Blijf op de hoogte en volg Bianca & Rachel
15 Juni 2013 | Thailand, Chiang Rai
Vanmorgen vertrekken we in alle vroegte van Chiang Mai naar Chiang Rai. We rijden naar het olifantenpark. De olifanten lopen los maar er is wel begeleiding bij. We kunnen als we willen de olifanten gewoon aanraken en er mee op de foto. De show die we later zien van de olifanten had voor ons niet gehoeven want wij vonden het zielig al die kunsten. Onze reisbegeleider wuift de zieligheid weg en zegt dat het vroeger pas zielig was omdat ze toen heel hard moesten werken. Ook zegt hij dat de olifant het belangrijkste dier is waar ze trots op zijn en dat ze er dus voorzorgen dat de olifanten het goed hebben. Na de show mogen we een rit maken op de olifant. We gaan door het water en door een stukje jungle. Ook rijden we door een dorpje en stappen daarna over van de olifant op de ossenwagen. Wanneer we even moeten wachten pakt een os gewoon bij Rachel haar hemd vast van achter en hapt, likt op haar onderrug bah bah. Vanuit de ossenkar stappen we over op het bamboevlot. Tussendoor hebben we een lunch gehad die smaakte. Ondanks de enorme hitte genieten we volop.
Daarna begint de bustrip naar Chiang Rai. We moeten even wat km afleggen en tussendoor hebben we een kleine tussenstop. We stoppen ook nog bij een tempel die door een kunstenaar speciaal voor de koning gemaakt is. Deze tempel is nog steeds niet af en de konig zal het eindresultaat ook niet meer zien, want als de tempel af is zijn we jaren verder. De tempel heet Wat Rongkhun en hij word niet vergoed door de staat. De opbouw etc word gedaan van de donatie van mensen. De kunstenaar wil niet dat er meer gedoneerd word dan 10.000 baht per persoon. Hiermee wil hij verkomen dat iemand die rijk is gaat pronken dat hij de tempel gedoneerd heeft. Ook wil hij dat iedereen van de bevolking de kans heeft iets te doneren. De tempel is geheel wit met spiegeltjes als mozaiek erop geplakt. Het ziet er zo kitsch uit dat het mooi is. De tempel hoort eigenlijk thuis in de efteling. Je ziet er doodskoppen, boedha's, spiderman teveel om op te noemen. Na hier even rond gekeken te hebben rijden we verder. We eten tussendoor wat en komen rond 19.45 aan bij onze overnachtingsplaats. We overnachten in een cottage. Het ziet er echt geweldig uit.
Morgen gaan we varen op de gouden driehoek en hopelijk kunnen we de bergstammen bezoeken. We hebben er zin in.
Liefs Bianca en Rachel
15 Juni 2013 - 19:32
Werner:
Mooie avonturen! Zo te lezen een druk programa, maar veel afwisseling. Des te fijner dat jullie aan het einde van de reis een paar dagen aan het strand vertoeven. Geniet er nog van! Word overigens de 2e x dat je over Mekong gaat varen. Xx -
15 Juni 2013 - 19:41
Ad:
Gelikt door een os, ook weer een unieke ervaring, lol. Tja en zo'n kitsch tempel is natuurlijk ook een geval apart, spiderman, haha je moet er maar opkomen, maarja da's dan weer de kunst natuurlijk. Heel veel plezier op de gouden driehoek morgen, groetjes Ad en Lies