Bangkok - Ayuthaya - Tak - Reisverslag uit Ayutthaya, Thailand van Bianca & Rachel - WaarBenJij.nu Bangkok - Ayuthaya - Tak - Reisverslag uit Ayutthaya, Thailand van Bianca & Rachel - WaarBenJij.nu

Bangkok - Ayuthaya - Tak

Door: Rachel en Bianca

Blijf op de hoogte en volg Bianca & Rachel

11 Juni 2013 | Thailand, Ayutthaya

Lieve allemaal,

Vandaag staan we vroeg op want we vertrekken vanuit Bangkok naar Ayuthaya. Dit is de tweede hoofdstad van Thailand. Hier worden nog steeds schepen omgebouwd tot onder andere diner boten. Deze boten zijn oorspronkelijk door de Nederlanders gebouwd. Alles qua tempels en paleizen wat nu in Bangkok staat stond vroeger in Ayuthaya. Hier staan nu alleen nog de ruïnes ervan. Het koningshuis is erg belangrijk in Thailand. Iedere dag kunnen de mensen op de tv zien wat de leden van het koningshuis gedaan hebben voor de bevolking. Maak je een grap door bijv, een snor te tekenen op de foto van de koning dan ga je de gevangenis in. Het volk staat dicht bij het koningshuis. Koning Buhmibol is erg oud en ziek. Vroeger was het zo dat na het overlijden een van de zonen de taak als koning zou overnemen, maar de koning heeft de wet laten aanpassen en nu kunnen ook de dochters in aanmerking komen, uiteindelijk beslist het volk. Waarschijnlijk kiest het volk hier voor zijn dochter. In Thailand is de grootste inkomsten bron landbouw en fruitteelt, als tweede toerisme.

Als eerste bezoeken we het zomerpaleis van de koning, dit ziet er mooi en netjes uit.
Vervolgens rijden we door naar de Wat Mahathat tempel. Dit zijn allemaal ruïnes. Het is er erg groot en het was leuk om er even rond te lopen. Daarna varen we met de longtailboot over de Chao Praya rivier en waren om het eiland Ayuthaya. Ook zien we vanaf hier de Wat Mahathat tempel die valt onder het V.O.C.. Daarna rijden we door naar de Wat Yai Chaimongkol tempel. Deze heeft erg veel boedha's en we zien de mensen ook offers brengen. De tempel is erg indrukwekkend. In de tempel hebben ze een glazen kubus geplaatst waar een monnik in zit van was. Na de tempel lunchen we bij een restaurantje.

We vervolgen onze reis met een bustrip van ongeveer 5 uur naar Tak, tussendoor stoppen we even voor een plaspauze. Na de stop rijden we door en hebben een tropische bui van een paar minuten. Net voor we bij Tak aankomen begint het te hozen en het houdt niet meer op.

Liefs Rachel en Bianca

• 11 Juni 2013 - 17:55

Ad:

Hopelijk is het al weer opgehouden met Hozen, lol. (Hier is t lekker weer). Jullie hebben weer mooie bezienswaardigheden gezien, leuk!
    Groetjes Ad en Lies

• 11 Juni 2013 - 18:16

Mieke:

Mooie dingen zien jullie en heel veel.samen genieten.
    Leuk reisgezelschap. X x

• 11 Juni 2013 - 19:43

Anita:

hoi Bianca en Rachel,
    zo te lezen hebben jullie het ontzetend naar jullie zin.Mooi zo!
    Ik denk ook dat jullie later reisleiders kunnen worden , zoals jullie alles omschrijven. geiet er lekker van. en ik wacht weer op het volgende verslag.

• 12 Juni 2013 - 07:48

Renske:

Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken..
    Ohjee geen snorretjes...ik ben daar juist zo goed in ;) haha

geniet er nog van dames...
    gr renske

• 12 Juni 2013 - 21:29

Renate:

Leuk om te horen dat jullie het goed naar de zin hebben, alleen wel jammer van die regenbuien.
    Hopelijk hebben jullie die niet al te veel meer want mooi weer is altijd prettiger als je op vakantie bent

liefs Renate.

• 13 Juni 2013 - 09:29

Dimph En Jac:

hoi Bianca en Rachel. Bianca over hoogtevrees heen?????? Wooooow. Ziet er allemaal goed uit. Mooie verslagen, gaan we zeker volgen. Zijn benieuwd naar jullie volgende verslag. veel plezier en liefs van ons.