Bezoek aan de plantages
Door: BiancaenRachel
Blijf op de hoogte en volg Bianca & Rachel
17 Juni 2012 | Indonesië, Kalibaru
Vanmorgen bezoeken we de plantages. We zien hier hoe er verschillende speerijen verbouwd worden. We lopen onder andere langs de cacaobomen, koffiebomen en kaneelbomen. Ook zien we hoe ze van rietsuiker een borstplaat maken. We lopen een klein stukje door de rijstvelden en worden daarna opgewacht door de kinderen die bij de plantage wonen en hier ook opgeleid worden. 60 procent van de kinderen die hier wonen zijn wees. Ze leren de planten soorten kennen en verbouwen en ze leren muziek en dans. De kinderen voeren een welkomsdans uit en we zien ze stralen. Ook wij genieten, het is erg leuk om de blije gezichtjes te zien. Daarna zien we hoe ze van een palmblad mooie versieringen vlechten voor in het haar of op de borst. Onder de groep worden er twee prachtige soort bloemstukken verloot en Rachel was de gelukkige. Samen met alle kindjes op de foto en dan worden we terug begeleid door de kinderen naar de bus.
Morgen vertrekken we vanuit Java naar Bali.Inderdaad heeft Bianca veel angsten overwonnen maar wat wil je ook met de steun van Rachel. Leuk om jullie reacties te lezen. We zullen op Bali proberen om nog wat foto's te plaatsen. Dit wilde hier helaas niet lukken.
Liefs Bianca en Rachel
17 Juni 2012 - 16:20
Ad:
Weer een interessant stukje van Java ontdekt, morgen dus met de bood naar Bali en dan gaat er weer een nieuwe wereld voor jullie open, spannend zeg. We gaan het weer lezen en zijn erg benieuwd, geniet ervan, groetjes Ad -
17 Juni 2012 - 18:21
Liesbeth:
alweer een dag vol belevingen leuk om het allemaal te lezen goede reis naar bali groetjes liesbeth -
18 Juni 2012 - 12:39
Marika:
Ik ben echt benieuwd naar de foto's.
Jay heeft een leuke en droge dag gehad in Bobbejaanland. -
18 Juni 2012 - 12:41
Kees:
leuk dat jullie het goed naar jullie zin hebben en dat jullie ervan genieten hier regent het en 20 graden kan niet wachten om de foto,s te zien veel plezier nog en geniet er nog van gr kees juanita en de kids