Zwemmen en de Jeep safari - Reisverslag uit Side, Turkije van Bianca & Rachel - WaarBenJij.nu Zwemmen en de Jeep safari - Reisverslag uit Side, Turkije van Bianca & Rachel - WaarBenJij.nu

Zwemmen en de Jeep safari

Door: BiancaenRachel

Blijf op de hoogte en volg Bianca & Rachel

14 Augustus 2011 | Turkije, Side

Gisteren hebben we de dag door gebracht aan het zwembad van het hotel. Jay heeft een Nederlands jongetje ontmoet Alek waar hij veel mee speelt. Samen roetsen ze van de glijbaan en ook spelen ze met een bal in het zwembad. Bianca en Rachel hebben de dag doorgebracht met zonnen, een boekje lezen en dobberen op een luchtbed. Jay heeft ons niet echt nodig in het zwembad hij vermaakt zich met Alek.

' Savonds hebben we een fotosessie op het strand. We hebben ons er hetzelfde op gekleed en Jay is blij met z'n nieuwe kleren. Er zijn mooie foto's gemaakt die we vanavond gaan ophalen.

Vandaag hadden we onze derde excursie " de jeeptour". We zitten met z'n achten achter in de jeep en toevallig zit er een stel bij waarvan de jongen uit Hilvarenbeek komt en het meisje uit Tilburg. Het is bloedheet en de jeep rijdt met ons hoog door het Taurusgebergte en door kleine dorpjes naar de stad van Apollo. We zijn hier met onze eerste excursie ook geweest dus was het een herhaling. Vandaar uit zijn we naar een klein bergdorpje gereden waar we wat gedronken hebben bij een plaatselijk restaurantje. Bianca en Rachel hebben een vrucht op van een cactus maar deze was niet erg lekker. Daarna rijden we door het Taurusgebergte naar beneden en komen bij de dam. Die is erg mooi om te zien en we gaan heel even het water in. Dit is een hele opgave aangezien alles bestaat uit grote keien. Vooral de keien in het water zijn een hele opgave want die zitten vol met algen. Het water is ijskoud en verder dan de middel gaan Rachel en Jay dan ook niet. Bianca kreeg al kramp toen ze er met haar kleine teen in kwam dus bleef wijs aan de kant staan. Na deze verkoeling rijden we door naar onze lunchplek. Dit is een gezellig restaurantje aan het bekende Green lake. Je hebt hier een kleine pier en wat losse vlotte die met elkaar verbonden zijn. We hebben voor Jay z'n bandjes meegenomen en dat is maar goed ook want er is hier geen mogelijkheid om te staan. Vanaf het vlot gaat Jay eerst voorzichtig het water in maar al gauw klimt hij via het trapje omhoog en springt er zo in. Het liefste zou hij ook duiken maar dat gaat een beetje moeilijk met bandjes. We eten daar lekker kip van de barbeque en nemen na het eten nog een laatste duik. Dan is het weer tijd om te vertrekken en stappen we weer achter in de jeep. We rijden vanuit het restaurantje weer dwars door het Taurusgebergte en stoppen bij een hele kleine plaatselijke moskee in de bergen waar we nog even naar binnen gaan. Dit is natuurlijk een heel verschil met de moskee die we in Manavgat gezien hebben. Er staat een klein meisje voor de moskee met op een tafeltje allemaal zelfgemaakte sieraden. Jay is onder de indruk van het meisje wat geen woord engels spreekt en alles met gebaren uitlegt. We hebben hier een sieraadje gekocht voor Marcia en zijn mama. Rachel legt Jay uit dat het meisje niet zoveel centjes heeft en ze zo al blij is om een euro te verdienen. Jay blijft vol bewondering het meisje in de gaten houden net zolang totdat we weer weg rijden richting huis.

Morgenvroeg zullen we weer proberen wat foto's van deze dag te plaatsen maar moeten hiervoor met de bus naar Manavgat omdat dat in het hotel niet zal lukken.

Liefs Jay, Rachel en Bianca

• 14 Augustus 2011 - 19:55

Nathalie:

Leuk he zo'n jeepsafari. Ben benieuwd naar de foto's. veel plezier nog! xx

• 14 Augustus 2011 - 20:10

Ad:

Hier was het vandaag erg nat, eigenlijk het hele weekeinde, we hebben 6 films gekeken dus dan weet je het wel. We zijn benieuwd naar de foto's.
    We zijn net terug uit gool, en duiken ons bedje in, morgen weer om 6:00u de wekker, de eerste werkdag staat weer voor de deur.
    Geniet maar lekker, groetjes Ad

• 14 Augustus 2011 - 20:20

Ad:

ik zie dat er aal aardig wat foto's bijgekomen zijn, leuk hoor.

• 14 Augustus 2011 - 20:28

Mieke:

Heb de foto's net op hyves gezien erg leuk
    Wat zal die Jay veel indrukken moeten verwerken.met zo'n onderbenemende tantes.
    veel plezier x

• 14 Augustus 2011 - 20:29

Liesbeth:

dit zijn echt hele leuke foto''s ik zie dat jullie er echt van genieten zijn er nog visjes gevangen tijden het hengelen jullie zien er goed uit groetjes

• 14 Augustus 2011 - 21:25

Anita:

Hè mutskes ik lees dat het jullie goed gaat. Zo'n safari lijkt me gaaf. Nog veel plezier en de groeten van de Jacobskes

• 15 Augustus 2011 - 12:04

Sietske:

Wat gaaf zeg, die vakantie is zeker een aanrader, of niet?

Echt leuk zo, om vanuit nl mee te kunnen lezen.

• 15 Augustus 2011 - 15:34

Papa:

We zijn weer erg benieuwd naar deze foto,s. En Marcia vindt het erg lief dat jullie aan haar hebben gedacht. Dikke kus Jay van Marcia. En ik mis je Jay.

Dikke kus
    Papa

• 15 Augustus 2011 - 15:44

Papa:

Oh ik zie al foto`s. Leuk!!!

• 15 Augustus 2011 - 18:32

Supriya:

Jullie hebben al heel wat avonturen beleefd, zeg!
    Erg leuk dat jullie zoveel dingen bezichtigd hebben. Lekker van genieten!
    xxx

• 15 Augustus 2011 - 19:17

Mama:

het zijn echt mooie foto's van me schatje,
    anwar en soumaiya begginnen jay echt te missen en ze willen graag mee daar naar de zee. hahah
    ik hou van je schatje en tot zaterdag
    hou van je xxxxxxxxxxx

• 15 Augustus 2011 - 20:26

Liesbeth:

wat een mooie foto''s van jullie 3 jullie zien er echt toppie uit groetjes liesbeth

• 16 Augustus 2011 - 17:51

Bonnie:

zo te horen hebben jullie het flink naar je zin. En wat zijn de foto's mooi geworden. Zal wel weer blij zijn als jullie terug zijn om echt alle verhalen te horen. Tot over een paar dagen, geniet nog maar even van de zon want hier is het niet zo warm. X bonnie